14 окт 2011 : 19:07 / МБАЛ НиаМед

В петък, 14 октомври 2011 г. от 13.30 ч. д-р ХРИСТОВ, управител на МЦ „НиаМед“, д-р АПОСТОЛОВА – управител на МБАЛ „НиаМед“ и д-р САЛАБАШЕВ – началник на новоото хирургично отделение, дадоха разширена пресконференция за гостите и журналистите преди откриването на Хирургия II ниво в МБАЛ "НиаМед". На последващия коктейл за откриването на отделението, което беше извършено в 14.30 ч. от зам- министъ...ра на здравеопазването д-р КИРИЛ ДОБРЕВ присъстваха значими личности от структурите на управление на Р България и от обществения живот и здравеопазването на града и региона. Поздравителни адреси бяха прочетени от всички официални институции, свързани със здравеопазването, а Община Стара Загора подари на "НиаМед" икона на Пресветата Майка Богородица с пожелание за много успехи и здраве на лекуващите и лекуващите се:)
Отделението е разположено на 4 етаж на болницата и в него има 17 лежащи места. Негов началник е известният и уважаван в цялата област хирург д-р САЛАБАШЕВ. В екипа, който ще се грижи за здравето на пациентите на хирургията в „НиаМед“ вече работят Д-р Динко Динев, д-р Станимир Андонов, д-р Ален Петров, д-р Делчо Бояджиев, патоанатомът д-р Георги Шомов, и анестезиолозите д-р Емил Тилев, д-р Христо Якимов и д-р Мустафа Бенайда. Новото хирургично отделение работи със Здравната каса по нови 24 клинични пътеки. Опитният екип извършва хирургия на щитовидна жлеза, хирургия на млечна жлеза, жлъчно-чернодробна хирургия и стомашно-чревна хирургия, ларапоскопска хирургия (БЕЗКРЪВНИ ОПЕРАЦИИ), хирургия на перианално пространство (хемороиди, кисти и фистули и фисури), хернии, апендисит и други.
Екипът на МБАЛ „НиаМед“ притежава разрешително за извършване на лапароскопски (безкръвни) операции. За гарантиране на професионална работа на европейско ниво болница „НиаМед“ осигури на своята хирургия ново поколение лапароскоп и ендоскопи, както и уникален по възможности 4D ехограф. Репортаж от събитието можете да видите в нашата Facebook страница, както и в Икономическия портал на регион Стара Загора.