20121017092523framar_in-vitro.jpg

21 яну 2013 : 11:28 / Акушер - гинекологично отделение

Днес е голям ден за МБАЛ "НиаМед"! Освен, че празнуваме своя най-любим професионален празник, на днешния ден д-р Христов и Силвия Пешева обявиха най-новият филеал на болницата - ЦЕНТЪР ЗА РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ И БОРБА СЪС СТЕРИЛИТЕТА. Всички двойки с репродуктивни проблеми могат да дойдат след записване за час за преглед в НиаМед и в рамките на ЕДНО ПОСЕЩЕНИЕ да направят всички изследвания, които са необходими за установяване за причините за бездетие до този етап. Центърът е снабден с най-новата апаратура в областта, а кабинетите са обзаведени по всички европейски стандарти, като дори стените са пребоядисани с антибактериална боя.
НиаМед осъществява проекта в тясно сътрудничество и като пряк партньор на Болници за репродуктивно здраве "Малинов", чиито специалисти са се обучавали в Швейцария, Германия и Белгия.
Центърът вече функционира, като по този начин НиаМед затваря напълно кръга - от първоначални изследвания с мощни лабораторни апарати за установяване на затрудненията за зачеване през всички по-нататъшни процедури, до успешна манипулация в клиника "Малинов" и проследяване на бременността и дай Боже - безпроблемно раждане в "НиаМед" - Стара Загора.
Новината развълнува до сълзи всички присъстващи. Първите двойки, които ще бъдат пациенти на болницата с цел увеличаване на бебетата в Старозагорска област чрез ин витро процедури през "НиаМед" вече са ясни.